Véres Koronák
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Habár a sárkányok már kihaltak, a hősök talán még nem! Csatlakozz te is, és írd tovább a történetünket!
 
HomePortalLatest imagesGy.I.K.KeresésTaglistaCsoportokRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Latest topics
» próba bocsi
Zevran Sigur EmptyKedd Márc. 15, 2022 12:14 am by Nocturna

» Keresett karakter sablon
Zevran Sigur EmptySzer. Május 19, 2021 12:51 am by Nocturna

» Förtelmesen túlbonyolított reagkódok by Zia
Zevran Sigur EmptyKedd Május 18, 2021 1:43 am by Nocturna

» Játékostárs-kereső
Zevran Sigur EmptyHétf. Május 17, 2021 5:31 pm by Solaris

» Zevran Sigur
Zevran Sigur EmptySzomb. Május 15, 2021 3:02 pm by Solaris

» Meridia Firakhiil
Zevran Sigur EmptySzomb. Május 15, 2021 2:24 am by Meridia Firakhiil

» Foglalások (képek, nevek)
Zevran Sigur EmptySzomb. Május 15, 2021 1:42 am by Nocturna

» Gwynestria
Zevran Sigur EmptyPént. Május 14, 2021 5:04 pm by Gwynestria

» Soldier, poet, king
Zevran Sigur EmptyPént. Május 14, 2021 3:43 pm by Lunnaris

Top posting users this week
No user

 

 Zevran Sigur

Go down 
2 posters
SzerzőÜzenet
Zevran Sigur
Félvér
Félvér
Zevran Sigur

Hozzászólások száma : 1
Join date : 2021. May. 11.

Zevran Sigur Empty
TémanyitásTárgy: Zevran Sigur   Zevran Sigur EmptyKedd Május 11, 2021 9:55 pm

 

ZEVRAN SIGUR

"kilopom a szemed, és észre sem veszed majd"
 
BECENÉV
Zev, Sigur (és van még párszáz álneve is)
NEM
férfi
FAJ
féldémon (valószínűleg)
SZÜLETÉSI IDŐ
1413. / Harmadik Hó / 13. (21 éves)
SZÜLETÉSI HELY
Harmadik Monarchia: Carn
VONZÓDÁS
nők, férfiak
CSALÁDI ÁLLAPOT
egyedülálló
VALLÁS
solarizmus (de ha bajban van, bármilyen isten segítségére nyitott)
FOGLALKOZÁS
kisstílű tolvaj
 
KÉPESSÉGEK
FAJRA JELLEMZŐ KÉPESSÉG: árnyékugrás - Más fajtársaihoz képest Zevran árnyékugró képessége... meglehetősen pocsék. Már napi egy árnyékugrástól is teljesen kikészül, amikor pedig megpróbálkozott egy másodikkal is, a megerőltetéstől gyakorlatilag halálközeli állapotba került. A kísérlet után másfél napig magához se tért. Zevran azóta sem tett újabb próbát. Arra jutott, hogy ez az árnyékugrás-dolog amúgy sem éri meg a strapát, hiszen legjobb esetben is csak hat-tíz méter távolságba tud vele teleportálni. Szóval mostanában inkább hanyagolja ezt a képességét. Egyébként is mindig aggódott, hogy egyszer majd elszámítja magát, és egy téglafal közepén köt ki, vagy valami ilyesmi...
PECSÉTMÁGIA:  Nem mondhatni, hogy ő lenne a pecsétmágusok gyöngye... sőt, ami azt illeti, soha nem is próbálkozott a pecsétrajzolással. Túl sokszor hallott olyan rémtörténeteket, hogy aki rendes irón nélkül kontárkodik a pecsétekkel, az akár a kezét is elveszítheti - hát, Zevran aztán nem fogja kockára tenni a kis kacsóit!
Ahhoz viszont kivételes tehetsége van, hogy már megrajzolt pecséteket szabotáljon. Pontosan tudja, melyik vonalakat kell áthúzni és lekaparni ahhoz, hogy pillanatok alatt tönkrevágjon egy egész pecsétrendszert. Tudását többnyire arra használja, hogy gyengébb védelmi pecséteket hatástalanítson, majd olyan helyekre surranjon be, ahol semmi keresnivalója nem lenne...


  h6ckwsixnv7tm1sstivi.png h6ckwsixnv7tm1sstivi.png h6ckwsixnv7tm1sstivi.png
 

JELLEMZŐK
külső jellemzők
Tagadni sem lehet, hogy Zevran Sigur feltűnő egy jelenség.
Hosszú kecskeszarvaival szó szerint kilóg a tömegből. A szarvak nélkül sem lenne éppen alacsony (182 centi), velük együtt viszont minden ajtónál le kell hajolnia, amin belép.
Csokoládébarna bőre egzotikus külsőt kölcsönöz neki, pedig Zevran még életében nem járt a kontinens trópusi régióiban. Ellenben szívesen henceg vele, hogy az apja talán nem más, mint a jaguai nagyherceg. Mármint... mivel halvány fogalma sincs az apja kilétéről, ez tulajdonképpen nem is hazugság...
Égővörös hajkoronája mindig is vonzotta a tekinteteket. Napnyugtakor Zev konkrétan úgy néz ki, mintha egy fáklyát viselne a feje helyén. Íriszei aranyszínűek, ő pedig gyakran viccelődik vele, hogy azokat is csak úgy lopta valahonnan, mint a többi ékszerét. Persze az ő esetében sosem lehet tudni...
Apropó ékszerek, abból is van neki néhány: a füle, a szemöldöke, de még az ajka is aranykarikákkal van átszúrva. Ez egészen praktikus, mert még ha sietősen is kell távoznia valahonnan (ez bosszantó gyakorisággal történik meg vele), akkor sem kell hátrahagynia a szajréját. Ráadásul néha a legnyilvánvalóbb rejtekhelyek a legjobbak: Zevvel már kétszer is előfordult, hogy kotnyeles városőrök kutatták át a zsebeit az eltűnt aranyat keresve, amit éppen fülbevalóként viselt.
Zevran úgy nagyjából ötmillió történetet gyártott már arról, hogyan szerezte a sebhelyeit, de valójában jóval kevesebb sárkánnyal és sötét mágussal küzdött meg, mint ahogy azt ő állítja... A szemöldökét átszelő heg például úgy keletkezett, hogy sürgősen el kellett hagynia egy fogadó szobáját, Zevrannak pedig az a remek ötlete támadt, hogy majd kimászik az ablakon. Az emeleti ablakon. Félúton megcsúszott, lezuhant, és az arca közelebbi ismertséget kötött az utcakővel... (A kaland közben egyébként az orrát is eltörte, de az szerencsére nyom nélkül meggyógyult.) A nyakától az állkapcsáig húzódó sebhelyet meg figyelmeztetésként kapta egy bandavezértől. Határozottan elmondhatjuk, hogy még ebből sem tanult...
 
belső jellemzők
Ha Zevran Sigurt egyetlen szóval kellene jellemezni, az valószínűleg a "tenyérbemászó" lenne. (Ha több szóval, akkor pedig "agyonverem azt a rohadékot".) Zevnek egyszerűen olyan a kisugárzása, amitől az embernek kedve támad lekeverni neki egy irdatlan pofont, már csak a miheztartás végett is. Provokatív vigyora és pofátlan stílusa sem sokat segítenek a helyzetén. És bár Zev istenadta tehetséggel rendelkezik a verekedések kirobbantásához, önvédelmi képességei a nullával egyenlőek. Ugyan hord magával egy tőrt, de veszélyhelyzetben előbb sikerülne tökön böknie önmagát, mint az ellenfelét.
Mivel közelharcban egy pogácsa is jobban teljesítene nála, menekülni, azt nagyon tud. Elvégre az évek alatt sokféle ellenfelet kellett már lefutnia: kóbor kutyákat, utcakölyköket, rivális zsebmetszőket, dühös arisztokratákat és még dühösebb csendőröket. Egyszer még egy vaddisznó is megkergette, de arról az esetről nem beszél.
Zevran egyébiránt megrögzött hazudozó. Még az sem igaz, amit kérdez, sőt, Zev valószínűleg akkor is hazudik, amikor hallgat. Ritka, hogy akár egy őszinte szót is ki lehessen húzni belőle, már az is teljesítmény, ha valakinek nem álnéven mutatkozik be. Az évek során annyi mesét költött magáról, hogy lassan ő sem tudja már, mi volt az igazság.
Első pillantásra csupán egy ártalmatlan "vicces fiúnak" tűnik, aki mindenféle zagyvaságot összehord, és időnként elemel egy-egy aranyórát. Zevran pedig még rá is játszik erre az első benyomásra. Valójában ravaszabb, mint amilyennek kinéz, és ha elköveted azt a hibát, hogy alábecsülöd őt, akkor egy nap talán ott találod majd magad kisemmizve, egy tőrrel a lapockáid között.
 

    h6ckwsixnv7tm1sstivi.png h6ckwsixnv7tm1sstivi.png h6ckwsixnv7tm1sstivi.png

 
TÖRTÉNET
"A kurva anyád" - elég ennyit mondani, és Zevran Sigurban máris felmegy a pumpa. Főleg azért mert Zev anyja tényleg örömlány.
A nő már hosszú évek óta kurtizánként dolgozott a Nefelejcs Házban, amikor a fia megfogant. A munkájából kifolyólag sok módját ismerte egy terhesség megszakításának, végül mégis megtartotta a gyereket. Pedig tudta előre, hogy sokat fognak nélkülözni…
Az sosem derült ki, hogy ki volt Zevran apja. A fiú azt gyanítja, félig ember lehet, mert nincsenek démoni jellemzői leszámítva a szarvakat és a különös hajszínét, árnyékugró képessége pedig egyenesen szánalmas az anyjáéhoz viszonyítva. Persze a nőnek mindig volt néhány démon kuncsafjta is, szóval nehéz biztosat mondani…
Zev hangulatától függően azt szokta hazudni, hogy a jaguai nagyherceg nemzette, vagy egy gonosz nekromanta, vagy maga Solaris...

Mi van, bordélyban nevelkedtél?!” – vetik oda neki félvállról. Zevran válasza erre valami olyasmi lesz, hogy „nem, egy kastélyban”, vagy „nem, az Égi Királyságban”. Pedig igazából tényleg egy bordélyban nevelkedett.
Zev fiatalkora mélyszegénységben telt, pedig az anyja mindent megadott neki, amit csak tudott. Néha ő maga koplalt, csak hogy a gyereke jóllakhasson.
A fiú hétévesen szokott rá a lopásra. Mentségére legyen mondva, először még csak koldult, de gyorsan rájött, hogy az emberek szívesebben osztogatnak pofonokat a kéregetőknek, mint aranyérméket. A barátai unszolására próbálkozott meg a zsebeléssel, és hamar kiderült, hogy Solaris adta tehetsége van a dologhoz. Még a feltűnő külseje sem jelentett hátrányt, miután rádöbbent, hogy ha az emberek az irritáló vigyorára koncentrálnak, meg arra, mennyire be akarják verni a képét… akkor észre sem veszik, merre kalandoznak azok az enyves kezek. Olyan ez, mint egy bűvésztrükk.
Zev a lopott kincseket hazahordta az anyjának. Még nem értette teljesen, mivel foglalkozik a nő, azt tudta, hogy nehéz helyzetben vannak, és segíteni akart. Az anyja sosem kérdezett rá, honnan származnak az aranyékszerek.

Ó, nem, én egyedül dolgozom” – áradozik magáról szívesen, aztán valószínűleg hozzáteszi, hogy „amúgy én vagyok a tolvajok hercege!” (Irónia nélkül még soha senki nem szólította így.) De a tolvajok önjelölt hercege nem volt ám mindig magányos farkas.
Tizenöt évesen csatlakozott Vipera Clay bandájához, pusztán azért, mert csapatban lopkodni sokkal kifizetődőbb, mint magányosan lopkodni. És kezdetben ennyi is volt az egész: közösen kitervelték a tolvajlást, megkopasztottak valami tyúkeszű nemest, aztán megosztoztak a zsákmányon. Azonban zsebelésekből idővel fegyveres rablások lettek, a fegyveres rablásokból pedig rablógyilkosságok.
Egy emberölésbe még Zevrant is belerángatták. Vipera Clay nyomta a kezébe a kést: „ez az utolsó alkalom, hogy bizonyítsd a hűségedet” – ezt suttogta a fülébe. Zev szó nélkül engedelmeskedett. Nem akart ő embert ölni, de hát meghalni még kevésbé akart. Az áldozata egy gazdag öregúr volt, akit ők csaltak be egy félreeső sikátorba. Zev hátulról szúrta le (nem tudott volna a szemébe nézni közben).
Tudta, hogy ezzel túl messzire ment. Zevran Sigur tolvaj volt ugyan, de nem mészáros. Többször is megpróbált kiszállni a bandából, de Vipera Clayt nem lehet csak úgy faképnél hagyni. Figyelmeztetésül még egy sebhelyet is kapott, és megfenyegették, hogy ha nem marad nyugton, legközelebb mélyebbre vágnak majd.
Szóval Zevran kénytelen volt kreatívabb módszerekhez folyamodni, hogy megszabaduljon Vipera Claytől: feldobta a bandát a csendőrségen, és a rajtaütés zűrzavarában lenyúlta minden zsákmányukat. A banda szétverése után Zev elmenekült Carnból.
A problémák ott kezdődtek, hogy Vipera Clay és néhány társa megúszta valahogyan a razziát. Talán voltak kapcsolataik a csendőrségen, vagy még pont időben a nyakukba kapták a lábukat, amikor megérkeztek az egyenruhások. Így vagy úgy, de a bandavezér ezek után nekiállt morzsáról morzsára összekaparni egykori tekintélyét.
Vipera Clay bandája azóta az egyik legnagyobb carni bűnszervezetté nőtte ki magát. Upszika.

Olyan vagyok, mint a szél, mindenhol jártam, szerte a kontinensen” – dicsekszik nagy büszkén. Ha ez az állítása ilyen formában nem is igaz, azt el kell ismerni, hogy Zevran keresztül-kasul bejárta az Ismert Földek keleti tájait. Rabolt a Monarchia minden nagyobb városában. Tóvárosi villákat fosztott ki. Elutazott a Vízválasztó-hegység lábához (ha ő mesél, akkor természetesen meg is mászta a Vízválasztót) és útonállót játszott.
Egyszer még Tannerheimben is járt, arról az utazásról olyan vad történeteket szokott mesélni, mint hogy jéggólemekkel harcolt, meg puszta kézzel ölt medvét. Pedig csak annyi említésre méltó történt, hogy három napig hányt  az erjesztett heringtől és az egész kiruccanás során majd befagyott a segge a hidegtől.
Utazásairól rendszeresen küld haza leveleket, aranyat és ékszereket az anyjának. Néhányhavonta meg is látogatja a nőt, de olyankor sem marad néhány napnál tovább a szülővárosában.  Attól fél, hogy Vipera Clay esetleg a nyomára akadhat; és erősen kétli, hogy ha újra összefutnának, a bandavezér egy baráti kézfogással üdvözölné őt…
 
Zia / chris.the.jaguar@gmail.com
 
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Solaris
Isten
Isten
Solaris

Hozzászólások száma : 2
Join date : 2021. Mar. 31.

Zevran Sigur Empty
TémanyitásTárgy: Re: Zevran Sigur   Zevran Sigur EmptySzomb. Május 15, 2021 3:02 pm

Kedves Zevran Sigur!

Először is szeretnélek köszönteni az oldalon, mert egyrészt benne van a protokollban, másrészt szerepel a munkaköri leírásomban is, mint egyetlen és megismételhetetlen napistennek. sunny Másodszor pedig szeretnék néhány szót ejteni a karakterlapodról. Zev személyében egy elképesztően szórakoztató és érdekes karaktert ismerhettünk meg. Rengeteg játéklehetőséget látok benne, s nem csak a stílusa végett, de a múltjában elrejtett apró mozaikdarabok miatt is, amik csak arra várnak, hogy kiegészítsék őket! Az apjának a kiléte, az édesanyjával lévő kapcsolata, a tolvajbandával átélt múltja és a kialakulókban lévő hírneve mind-mind olyan zseniális elemeit képezik a történetének, melyeket öröm volt számomra olvasni, s alig várom a folytatásukat! Épp ezért nem is húznám tovább az idődet: a karakterlapodat ELFOGADOM!

Sok játékot és kellemes időtöltést kívánok az oldalon!

Solaris

 

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 
Zevran Sigur
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Véres Koronák :: Karakterek :: Karakterlapok :: Félvérek-
Ugrás: